معرفی موزه نان مشهد

نخستین موزه نان جهان در سال ۱۹۵۵ و در آلمان به نام “موزه فرهنگ نان” راه اندازی گردید که هم اکنون مورد توجه گردشگرانی است که از این کشور دیدن می کنند. هم چنین ۱۲ موزه نان دیگر نیز در سایر نقاط دنیا فعال هستند که می توان موزه نان در سنت پترزبورگ و شهر تولای روسیه، موزه نان برزیل، موزه نان در شهر مایورکا اسپانیا، موزه نان در لیتوانی و سوئیس و همچنین چندین موزه نان در کشور فرانسه را نام برد . موزه نان مشهد در آبان ماه ۱۳۹۰ افتتاح شده است .  این موزه در نوع خود نخستین در ایران و خاورمیانه بشمار می آید . متولی این موزه بخش خصوصی و متعلق به شرکت “نان صنعتی گندم دشت مشهد” یکی از بزرگترین تولید کننده های انواع نان صنعتی در خاورمیانه است .

موزه نان مشهد

موزه نان

موزه نان که از دیدنی های مشهد است ، با تکیه بر معماری سنتی با هدف فعالیت فرهنگی و سیاست تبلیغاتی شرکت و نیاز کارفرما مطرح شده است . در طراحی موزه اساس طراحی با معماری سنتی-ایرانی با استفاده از ساده ترین مصالح (آجر ایرانی ، کاهگل ، چوب و گچ) و هنر استاد کاران در خلق رسمی بندی و گره چینی ها و . . . مورد نظر قرار گرفته است . با توجه به ابعاد سالن (20/5*27) متر فضای طولی 27 متر ، تبدیل به چهار فضا گردیده که به ترتیب فضای ورودی موزه ، فضای خاک ، فضای آب ، فضای آتش و قسمتی نیز جهت گالری عکس نان طراحی شده است . در فضای خاک اشاره ای به مراحل سه گانه کاشت ، داشت، برداشت محصول گندم شده که در یک زمین کشاورزی باچند مانکن و تجهیزات کشاورزی با مقیاس کوچک و تصویری نیز به صورت پس زمینه زمین کشاورزی و منازل مسکونی روستایی را تا بینهایت نمایش میدهد . در فضای آب ، شیوه های مختلف سنتی تولید آرد از گندم بصورت آسیاب آبی ، آسیاب بادی(آسباد) ، دستاس و . . . طراحی گردیده است . در فضای آتش نیز انواع روش های سنتی پخت نان از قبیل نان سنگک ، تنور ایستاده ، تنور زمینی و ساج و . . . طراحی گردیده است .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *